donderdag 6 juli 2017

Spider-Man: Homecoming


Spider-Man: Homecoming is de derde reboot van het personage Spider-Man. Deze derde reboot is bijzonder, omdat de twee filmstudio's: Marvel en Sony eindelijk besluiten samen te werken om Spider-man samen op en goede manier in een film te brengen en hem ook deel uit laten maken van de Marvel filmserie. Spider-Man: Homecoming is regisseur door Jon Watts, de regisseur van Cop Car.

In de film is Peter Parker (Tom Holland) terug uit Berlijn waar hij samen met zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) en andere helden heeft opgenomen teug een groep helden die volgens de staat de verkeerde kant op zijn gegaan. Nu Peter weer thuis bij zijn tante May (Marisa Tomei) moet hij zijn normale dagelijkse leven weer zien op te pakken.
Spider-Man helpt een oudere vrouw
Na zijn normale dagen op school probeert Peter zoveel mogelijk goede daden te verrichten als Spider-Man, om Tony Stark te tonen dat hij goed bezig is en klaar is om weer met hem en de andere helden samen te werken. Helaas hoort Peter niets bijzonders van en krijgt alleen simpele complimentjes.
Wanneer Spider-Man schurken probeert te stoppen die handelen met alien wapens werken, moet hij het opnemen tegen hun leider the Vulture (Michael Keaton), Deze strijd is van een andere niveau dan de goede daden die Spider-Man eerder deed. Spider-Man moet the Vulture en zijn plannen nu alleen zien te stoppen om te bewijzen dat hij alleen een echte held kan zijn.
Spider-Man in actie

Dit is sinds Spider-Man 2 uit 2004 eindelijk weer een goede Spider-Man film. Nu Marvel eindelijk inspraak heeft over hoe ze bepaalde dingen willen hebben, is dit echt een Spider-Man film geworden zoals het bedoelt is. Spider-Man is in deze film nog echt een moderne tiener die nog op de middelbare school zit. Peter Parker lijkt en doet in deze film dan ook wat de meeste tieners van vandaag de dag ook doen. Zo kunnen tieners die naar deze film kijken zich gemakkelijke relateren aan deze versie van Spider-Man. Tom Holland heeft ook zijn versie van Peter Parker ook deels gebaseerd op het personage Marty McFly (Michael J. Fox) van de Back to the Future films. Oudere kijkers kunnen deze overeenkomsten wel terug zien en zo ook plezier beleven aan deze nieuwe versie van Spider-Man.
De angst bij deze film was voor sommige wel dat Robert Downey Jr. zijn personage Tony Stark/Iron Man teveel in de film aanwezig zou zijn, waardoor het misschien meer een Iron Man 4 film zou worden in plats van een nieuwe Spider-Man film. Gelukkig zijn deze zorgen niet nodig, want Robert Downey Jr. zijn aanwezigheid in de film valt mee. Hij komt vooral in de film voor om even komisch over te komen voor het publiek en om Peter soms wat oudere wijsheid te geven.
Wat deze film ook bijzonder maakt is dat ze best wat tijd besteden aan de schurk: the Vulture. Zo kun je meer begrijpen waarom hij voor het schurken leven heeft gekozen. Het is ook leuk om Michael Keaton in deze rol te zien. Michael Keaton heeft de eerste Batman gespeeld in de eerste Batman film van 1989. Het is dan wel grappig om hem nu als een schurk te zien.
De rest van de cast levert ook goed werk in de film.

De effecten in de film zien er ook goed en geloofwaardig uit. Het is weer leuk om een goede versie van Spider-Man door te straten van New York te zien slingeren. The Vulture komt ook goed over in zijn kostuum. Op sommige momenten kan hij zelfs wat angstaanjagend overkomen voor jonge kinderen.

Uiteindelijk is dit een goede reboot die echt nodig was om het personage Spider-man te redden. Zowel oud als oud kan genieten van deze film. Er zijn wel wat kleine aanpassingen gemaakt die voor de diehard fans wat storend kunnen overkomen, maar deze aanpassingen passen wel zij goed geweest om de film ook modern te maken. Echte fans kunnen ook bepaalde namen horen vallen die verwijzen naar toekomstige personages voor de toekomstige Spider-Man en Marvel films.

Ik gef de film als cijfer een:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten