dinsdag 29 augustus 2017

Death Note



Death Note is een nieuwe Netflix Orginal fantasie horror film. De film is geregisseerd door Adam Wingard, de regisseur van V/H/S, You're Next en The Guaest. De film is gebasseerd op een gelijnamige Japanse manga.

De film gaat over de tiener Light Turner (Nat Wolff). Wanneer Light een mysterieus notitieboekje vindt, komt hij in contact met een demon genaamd Ryuk (stem van Willem Dafoe). Ryuk legt Light uit dat hij met het boek mensen hun dood kan bepalen door dit gewoon in het notitieboekje te schrijven.
Light en Ryuk
Light twijfelt of hij deze krachten wel wil gebruiken, Wanneer Light zijn mede studente Mia Sutton (Margaret Qualley) over het notitieboekje verteld en aan haar bewijst dat het echt werkt, komen ze uiteindelijk samen met het idee om via het boekje de dood te bepalen van de grootste criminelen op aarde.
Light en Mia

Samen komen ze met het idee om de wereld wijs te maken dat een groep of eenmansteam genaamd Kira achter de doden van alle criminelen zit. Zo ontstaan er wereldwijde fanclubs van Kira met mensen die Kira als een rechtvaardige god eren.

Naast fans zitten er ook veel mensen achter Kira aan, die proberen hem te ontmaskeren. De persoon die het meest over KIra en hun werkwijze weet is een jonge die enkele bekend staat als L (Lakeith Stanfield). L heeft ook al bijna ontdekt wat de echte identiteit van Kira is. Light probeert het dus steeds veiliger te spelen zodat niemand kan ontdekken dat hij Kira is.

Het idee van deze film is leuk, maar heeft helaas een slecht uitwerking. In het begin waar Kira wordt opgebouwd, is de film het meest vermakelijk, maar later wanneer de personages besluiten om het veilig te spelen, verandert de film meer in een tiener romance.
Verder voelt de film wat te gehaast aan. Het personage L weet namelijk al snel te veel over Kira zonder echte uitleg. Het was waarschijnlijk een beter film geweest als ze wat meer uitleg hadden gegeven en de film bij het notitieboekje hadden gehouden.

Het acteerwerk is ook niet al te best. Nat Wollff komt niet sterk en geloofwaardig over als dit hoofdpersonage. Ze hadden beter iemand anders voor deze rol kunnen casten. De rest van de cast levert verder wel goed werk.
Willem Dafoe creepy face

Het beste acteerwerk komt van Willem Dafoe. Naast stemacteerwerk levert uit ook motion capture acteerwerk, maar dan alleen voor het gezicht van Ryuk. Daarvoor hij hij wel goed gecast, want hij kan goed enge gezichten maken.






De film is helaas ook geen goede verfilming van de Japanse manga. Vele fans hiervan vinden de film maar een onrespectvolle verfilming. Ondanks dat er wat plezier aan dezxe film valt te beleven had de film inderdaad wat beter gekund.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 26 augustus 2017

Logan Lucky


Logan Lucky is een nieuwe misdaadkomedie geregisseerd door Steven Soderbergh, de regisseur van Ocean's Eleven filmserie.

De film gaat over de broers Jimmy (Channing Tatum) en Clyde Logan (Adam Driver). Beide broers staan er niet zo best voor in het leven. Jimmy is pas ontslagen en staat op het punt zijn dochter te verliezen, die gaat meeverhuizen met zijn ex. Clyde is een oorlogsveteraan, die in Irak zijn linker onderarm is verloren en nu wat bijverdient als barman. Beide broers zouden best wat extra geld in hun leven kunnen gebruiken. Zo komt Jimmy met het idee om stiekem een overval te plegen tijdens de Coca Cola Cup NASCAR- race.
De Logan broers en zus.
De broers proberen hiervoor de hulp in te schakelen van de beruchte kluiskraker Joe Bang (Daniel Craig), maar hun enige probleem is dat Joe Bang vast zit in de lokale gevangenis. Om zijn hulp te kunnen gebruiken moeten de broers ook met een plan komen om Joe tijdelijk uit de gevangenis te krijgen en zo dan op tijd het geld te kunnen stelen.    

Met deze film probeert Steven Soderbergh een comeback te maken als filmregisseur, want sinds 2013 heeft hij geen films meer geregisseerd. Hij koos er namelijk voor om zich terug te trekken tot tv en heeft toen alleen nog maar tv-afleveringen geregisseerd. Met deze film probeert hij weer zo'n misdaad diefstal film neer te zetten zoals hij met de Ocean's Eleven filmserie deed alleen heeft hij er deze keer voor gekozen om er een komische kant aan toe te voegen. Ondanks dat Steven Soderbergh de film wel mooi in beeld heeft gebracht, moest hij werken met een minder script. Het script is namelijk geschreven door een onbekende schrijfster genaamd: Rebecca Blunt. De film komt namelijk over als een slechte parodie van de Ocean's Eleven filmserie.
Zo maakt Steven Soderbergh zijn comeback wel op een bekende manier, maar alleen dan helaas met een slecht geschreven verhaal.

Dat het script van de film geschreven is door een beginnende scriptschrijfster kun je wel terug zien aan bijvoorbeeld het komedie niveau van de film. De meeste komedie is namelijk voorspelbaar en daardoor niet echt grappig. Verder zit er veel domme komedie in de film dat door domme personage verteld wordt. De komedie is eerder leuk voor jongere kijkers of voor mensen die niet vaak naar komedies gaan. Bij het script hebben ze ook niet duidelijk naar de details gekeken, omdat je als kijker niet duidelijk mee krijgt wat ieder personage zijn rol was tijdens de diefstal. Zo komt de film soms onduidelijk over. Dat je niet weet welke rol alle verschillende personages spelen, komt ook door de hoeveelheid verschillende personages in de film.  

De meeste acteurs leveren goed acteerwerk in de film. Het beste acteerwerk komt van Adam Driver en Daniel Craig. Daniel Craig wilde met deze rol laten zien dat hij ook op een andere manier kan acteren, want meestal speelt hij een serieus personage, maar in deze film zet hij ook goed een personage neer die wat gekker is. Hij acteert wel beter als een serieuze personage, maar het is wel grappig om hem een keer in een andere rol te zien. Channing Tatum levert ook wel goed acteerwerk, maar dit is niet zijn beste werk. Hij is voor deze rol wel wat aangekomen om zijn personages realistischer over te brengen.  

Hopelijk worden Steven Soderbergh zijn geplande toekomstige films, die hij gaat regisseren wat beter dan deze film zodat hij weer terug kan komen op zijn ouder niveau als filmregisseur.


Ik geef de film als cijfer een:

zondag 20 augustus 2017

The Dark Tower


The Dark Tower is een nieuwe avonturen fantasie film. De film is geregisseerd en deels geschreven door Nikolaj Arcel, de regisseur van A Royal Affair. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijver Stephen King.

In de film ziet de jongen Jake (Tom Taylor) steeds visioenen van een andere wereld. Jake zijn visioenen gaan over de scherpschutter Roland Deschain (Idris Elba). De scherpschutter probeert Walter the Man in Black (Matthew McConaughey) tegen te houden om de donkere toren te vernietigen, want als de toren vernield is, is de bescherming die de toren aan verschillende werelden biedt, verdwenen en kan the Man in Black zo gemakkelijke elke wereld aanvallen.
Jake en de scherpschutter.
Als Jake de wereld van de scherpschutter weet te bereiken en de scherpschutter in het echt ontmoet, verteld Jake hem over zijn visioenen. De scherpschutter hoeft eerst niets van Jake en zijn verhalen te weten, maar ziet later in dat hij met de hulp van Jake zijn visioenen the Man in Black te slim af kan zijn. Jake en de scherpschutter moeten nu snel de plannen van the Man in Black zien te stoppen voordat hij doorkrijgt dat Jake met zijn visioenen de scherpschutter informeert over zijn duistere plannen.


Deze film is helaas een mindere verfilming van een verhaal dat is geschreven door Stephen King. Dit komt omdat ze voor deze film verschillende aspecten uit meerder boeken uit de donkere toren boekenreeks hebben gebruikt. Zo krijg je als kijker veel verschillende informatie in een ramp tempo uitgelegd en in een korte tijd, want de film duur maar anderhalf uur. Zo wordt de film als moeilijk te volgen. Misschien als je bekend bent met de boekenreeks dat je de film iets beter kunt volgen, maar dan is er wel de kans dat je je aan de film gaat irriteren, omdat ze respectloos zijn omgegaan met deze verfilming.

De effecten in de film zien er ook slecht uit, want je kunt vaak terugzien waar ze CGI hebben gebruikt of waar de acteurs voor een green screen staan.

Het beste aan deze film is het acteerwerk en dan vooral het acteerwerk van Idris Elba. Hij zorgt voor de leuke en komische momenten in film de film. Tom Taylor doet het ook goed in de film. Hij levert goed acteerwerk voor een beginnende acteur van zijn leeftijd. Je kunt bij Matthew McConaughey wel terug zien dat hij plezier had bij het maken van deze film, omdat hij vaak met een lach in beeld komt. Helaas valt hij hierdoor wel lastig serieus te nemen als de schurk van het verhaal.      

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 19 augustus 2017

The Hitman's Bodyguard


The Hitman's Bodyguard is een nieuwe actie komedie geregisseerd door Patrick Hughes, de regisseur van Red Hill en The Expendables 3.

De film gaat over de bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds), die na een gefaalde opdracht zijn titel als beste bodyguard is verloren. Om zijn titel terug te verdienen, wordt hij gevraagd om een nieuwe cliënt te beschermen. Zijn nieuwe cliënt is de huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson). De twee kunnen moeilijk met elkaar samen werken, omdat ze beide vinden dan hun eigen plannen het beste zijn en ze weigeren om zich aan te passen voor de ander.
Michael en Darius.
Michael moet Darius van Londen naar het internationale Gerechtshof in Den Haag brengen. Hier moet Darius getuigen tegen  de brute dictator van Wit-Rusland Vladislav Dukhovich (Gary Oldman). De reis van de twee is gevaarlijk, omdat vele mensen die voor Vladislav werken Darius proberen te doden voor hij Den Haag weet te bereiken.
Michael en Darius leren dat ze niemand kunnen vertrouwen en moeten nu proberen om samen veilig in Den Haag aan te komen voor het te laat is.

Dit is een vermakelijke actie komedie. Dit komt vooral door het goede acteerwerk van de twee hoofdrolspelers. Ryan Reynolds en Samuel L Jackson zetten hun personages geloofwaardig neer als twee mannen die eigenlijk niks van elkaar willen weten, maar toch met elkaar moeten zien samen te werken. Beide acteurs spelen ook hun personages op hun eigen bekende manier. Ryan Reynolds gebruikt weer veel sarcastische humor en Samuel L. Jackson reageert daarop met veel arrogante scheldende reacties. Verder levert Gary Oldman goed acteerwerk als de schurk van het verhaal. Hij speelt deze schurken rol weer zoals hij in zijn oudere film ook deed. Als je fan van een van deze acteurs bent, kun je weer goed van hun rollen in deze film genieten.

De meeste komedie in de film is ook leuk. Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson brengen de komische momenten goed over op hun eigen manier.

Deze film is ook een betere film van Patrick Hughes dan zijn voorgaande films. De acties scenes heeft hij in deze film realistischer in beeld gebracht. Dit komt omdat hij bij deze film ervoor gekozen heeft om echt op locatie te filmen en zoveel mogelijke echte dingen te gebruiken. De meeste explosies in de film komen zo realistisch over bij de kijkers. Het is ook wel leuk om locaties als Amsterdam en Den Haag terug te zien in de film, omdat dit voor sommigen bekende locaties kunnen zijn.

De film is wel wat te lang, waardoor je op sommige momenten je interesse in de film kunt verliezen. Dit gebeurd vaak wanneer ze naar een scenes gaan zonder de hoofdrolspelers. In deze scenes vullen ze de film eigenlijk alleen met onnodige dingen. Als ze deze scenes gewoon weg gelaten hadden, zouden ze een beter film hebben gehad.

Ik geef de film als cijfer een:

donderdag 17 augustus 2017

Everything, Everything



Everything, Everything is een nieuw romantisch drama geregisseerd door Stella Meghie, de regissuer van Jean of the Joneses. Dit is pas de tweede film die ze heeft geregisseerd. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Nicola Yoon.

Maddy in haar huis
De film gaat over het tienermeisje Maddy (Amandla Stenberg). Maddy heeft een ziekte waardoor ze in een veilige luchtdichte omgeving moet blijven. Zo heeft Maddy haar hele leven geïsoleerd geleefd en heeft geen contact met andere mensen dan haar moeder Pauline (Anika Noni Rose) en haar verpleegster Clara (Ana de la Reguera).
Wanneer Maddy via digitale wijze in contact komt met haar nieuwe leuke buurjongen Olly (Nick Robinson), wordt ze al snel verlieft op hem. Dankzij Olly leert ze meer van de buitenwereld die voor haar voor het grootste deel altijd onbekend is geweest.

Als de band tussen Maddy en Olly steeds sterker wordt, stelt Olly Maddy voor om eens buiten te komen, want hij heeft in al die tijd niets kunnen vinden over haar zeldzame ziekte. Als Maddy uiteindelijk akkoord gaat met Olly zijn idee, merkt ze dat ze nergens last van heeft buiten haar luchtdichte omgeving. Maddy en Olly beginnen zich langzamerhand af te vragen of Maddy echt een ziekte heeft, of dat haar moeder haar hele leven lang tegen haar gelogen heeft. De twee komen met het idee om samen op vakantie naar Hawaï te gaan om dit te testen. De twee begaan nu het risico dat Maddy haar ziekte haar tijdens deze reis tot last kan zijn en zelfs fataal kan worden, maar het kan ook zijn dat ze er samen achter komen dat Maddy haar hele leven is voorgelogen.
Maddy en Olly buitenshuis
Deze film is meer voor jonge tienermeiden bedoelt, want voor een ouder publiek wordt deze film als snel voorspelbaar. Voor jonge tienermeiden kan dit een leuke hartverwarmende en brekende film zijn, die ze samen met een groep vriendinnen wel eens kunnen bekijken.
Voor oudere kijkers is de film niet alleen voorspelbaar. Het kan namelijk ook wat irritant overkomen, bepaalde details worden pas op het einde in een rap tempo geïntroduceerd. Doordat ze deze dingen zo laat en snel nog in de film toevoegen, geef je als ouder kijker minder om deze dingen. 
Zo hebben ze dit bijzonder verhaal wat te slecht afgewerkt met een slecht oog voor detail. Om bepaalde details beter te begrijpen, kun je eigenlijk beter het boek lezen. 

De cast van deze film bestaat ook veel uit een cast van meer onbekende net beginnende acteurs en actrices. Dat de jonge acteurs nog beginnende acteurs zijn, kun je soms wel terug zien in de film aan hun acteerwerk. Amandla Steinberg was voor deze film ook alleen bekend van kleine bijrollen in anders films. Nick Robinson is wel bekend van zijn rol uit de film Jurassic World, maar daar is ook wel terug te zien dat hij nog maar een beginnende acteur is. Verder heeft hij nog niet echt ander goede rollen gehad. Het betere acteerwerk in deze film komt van de oudere castleden. 

Verder heeft deze film wel wat mooie scenes, waar de hoofdrolspelers in Hawaï zijn. Ondanks dat deze scenes niet echt op Hawaï gefilmd zijn, weten ze wel de goede sfeer van Hawaï neer te zetten.

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 13 augustus 2017

Annabelle: Creation


Annabelle: Creation is een prequel van de eerste Annabelle film uit 2014. De eerste Annabelle was de eerste spin-off van the Conjuring. Deze prequel is geregisseerd door David F. Sandberg, de regisseur van de film Lights Out.

De film begint met het verhaal van de poppenmaker Samuel Mullins (Anthony LaPaglia). Hij en zijn vrouw zijn hun dochter enkele jaren terug verloren. Als Samuel hoort dat het plaatselijke weeshuis zijn deuren sluit, neemt hij de weesmeisjes en hun non zuster Charlotte (Stephanie Sigman) in huis om ze onderdak te bieden.
Janice ziet de Annabelle pop
Het weesmeisje Janice (Talitha Bateman) heeft een handicap en loopt daarom met een kruk. Door haar handicap is ze een beetje het buiten beentje van de weesmeisjes groep. Wanneer Janice een weggestopte pop vindt in het huis van Samuel leert ze al snel dat er iets mis is met de pop. Na meer tijd met de pop te hebben doorgebracht, leert Janice dat de pop bezeten is door een kwade demon, die het heeft voorzien op haar ziel.

Deze film is veel beter dan de eerste Annabelle film. Dit komt omdat betere horror kenners deze nieuwe film hebben gemaakt. David F. Sandberg heeft vorig jaar met zijn film Lights Out al laten zien hoe goed hij een horror film in elkaar kan zetten. Zo heeft hij zichzelf bewezen tegenover James Wan, de man achter the Conjuring films en mocht hij deze nieuwe film regisseren van the Conjuring film serie.

Ondanks dat deze film eigenlijk niks nieuws introduceert op het horror gebied, slaat de film wel goed aan bij het publiek. David F, Sandberg weet goed de spanning in de film te houden. In het begin wel meer met flauwe jump scares, maar gedurende de film weet hij dit ook echt te doen door het tonen van enge dingen die op het moment dat al het geluid in de film afneemt ineens in beeld verschijnen.
Ook al dat de film wel eng over kan komen, is het soms wel wat te onduidelijk. Als kijker weet je dat de demon Janice haar ziel wil hebben, maar soms zit de demon de andere weesmeisjes te beangstigen zonder duidelijke rede. Deze extra demon activiteiten hebben ze alleen in de film gedaan om de film langer te maken en om te proberen het publiek te laten schrikken. Dit lukt ze meestal dan wel, maar dit gaat wel ten koste van het verhaal.        

De effecten in de film zien er verder ook goed uit. Ze maken in deze film veel gebruik van echte objecten zoals verschillende enge popen. Zo mijden ze zoveel mogelijk het gebruik van CGI zodat de enge dingen echt en goed over komen bij de kijkers.

Het acteerwerk in de film is ook goed. De jonge actrices die de weesmeisjes spelen komen goed en realistische over in de film. De personages maken wel veel horror clichés, maar dit kan vergeven worden omdat het jonge personages zijn. In werkelijkheid zouden kinderen ook eerder de horror clichés maken zoals ze in de film doen.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 5 augustus 2017

Overdrive


Overdrive is een nieuw actie thriller geregisseerd door Antonio Negret. Dit is de eerste film die hij heeft geregisseerd, hiervoor heeft hij alleen enkele afleveringen van verschillende tv-series geregisseerd.

De film gaat over de twee broers Andrew (Scott Eastwood) en Garret (Freddie Thorp) Foster. Beide broers kunnen goed elke soort auto besturen, maar ze zijn nog beter in het stelen van auto's
Wanneer de broers een dure en zeldzame Bugatti van het jaar 1937 stelen, leren ze dat ze de auto hebben gestolen van een lokale maffiabaas Jacomo Morier (Simon Abkarian).
De broers
Morier besluit de broers niet te doen als ze voor hem met hun talenten een andere maffiabaas van een concurrerende maffiagroep kunnen dwarsbomen.
De broers gaan akkoord met de deal, maar besluiten later dat als ze stiekem beide maffiabazen kunnen dwarsbomen dat ze er zelf beter van kunnen profiteren. Nu moeten de broers het wel zo spelen dat geen van de maffiabazen door krijgt waar de broers nu echt mee bezig zijn.

Deze film voelt en komt al snel over als een minder versie van een film uit de bekende Fast & Furious film serie. Doordat het veel lijkt op de Fast & Furious wordt het verhaal van deze film al snel voorspelbaar. Zo verlies je snel je interesse in de film en krijg je haast al het gevoel dat je beter een echte film uit de Fast & Furious films serie opnieuw had kunnen terugkijken
Deze film lijkt vooral op een film uit de Fast & Furious serie, omdat de schrijvers van deze film: Michael Brandt en Derek Haas ook deels verantwoordelijke zijn voor het verhaal van de tweede Fast & Furious film : 2 Fast 2 Furious.

Het acteerwerk in de film valt ook tegen. De meeste acteurs komen namelijk erg onserieus over en vallen zo moeilijk serieus te nemen. Het best acteerwerk komt van Ana de Armas, die de vriendin van een van de broers speelt.

IK geef de film als cijfer een:

vrijdag 4 augustus 2017

The Big Sick


The Big Sick is een nieuwe romantische komedie geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Michael Showalter. De film is gebaseerd op het verhaal van de komiek Kumail Nanjiani en zijn ontmoeting met zijn vrouw. Kumail Nanjiani speelt zichzelf in deze verfilming.

De film verteld het verhaal over hoe de New Yorkse komiek en Uber-chauffeur Kumail Nanijani verliefd is geworden op de therapeut in opleiding Emily (Zoe Kazan). Na een geweldige nacht samen hebben de twee al veel gevoelens voor elkaar gekregen.
Michael en Emily
Ondanks de goede band tussen de twee verzwijgt Kumail zijn nieuwe vriendin tegenover zijn traditionele Pakistaanse ouders, want die willen liever dat hij gewoon met een Pakistaanse meid thuis komt. Michael probeert zijn ouders ook verborgen te houden voor Emily, maar wanneer ze dit ontdekt en de rede waarom Michael dit doet, verbreekt ze hun relatie.
Wanneer Emily dan niet veel later na het verbreken van hun relatie in een coma belandt door een onbekende, zeldzame ziekte, besluit Kumail om er voor haar te zijn. Zo komt Kumail ook in contact met Emily haar ouders, Beth (Holly Hunter) en Terry (Ray Romano). Haar ouders staan ook niet echt achter de relatiekeuze van hun dochter. Ondanks de botsende culturen van Kumail en Emily haar ouders beginnen ze steeds beter met elkaar om te gaan, want ze zijn alle samen gekomen om er voor iemand te zijn waar ze allemaal van houden.

Dit is een mooie en krachtige romantische komedie waar verschillende culturen met elkaar botsen, maar ondanks elkaars verschillen toch moeten zien samen te komen. Deze film laat goed zien hoe moeilijk het kan zijn voor mensen van verschillende culturen om samen een relatie te beginnen en in stand te houden. De film laat zien hoe in de Pakistaanse cultuur kinderen moeten trouwen met iemand die hun ouders gekozen hebben. Ook laat de film zien dat sommige blanke culturen liever niet hebben dat hun kinderen met een gekleurde partner thuis komt. Zo laat de film ook goed zien hoe de ouderlijke invloed een kind kan beïnvloeden en daarmee het geluk van een kind kan doen verminderen.      

Wat ook goed is in deze film het acteerwerk. Kumail, Holly Hunter en Ray Romano zetten realistische de band neer tussen de schoonouders en de schoonzoon. Door de realistische wijze waarop de acteurs deze rollen neerzetten, kan het kijkers helpen zich terug te vinden op de momenten waar ze zelf hun schoonouders voor het eerst ontmoete. Dit kan voor de meeste mensen wel iets een spannends zijn geweest in hun leven.

De komedie slaat ook aan bij het publiek. De meeste komedie in deze film is slim bedacht en ze houden zich ook niet klein en durven enkele aspecten van beide culturen wat belachelijk te maken. Er zitten ook veel ongemakkelijke momenten in de film tussen de schoonouders en de schoonzoon, maar ook hier weten ze deze momenten komisch te maken met leuke komedie momenten.

Het eind van de film kan wat voorspelbaar overkomen, maar verder is dit een leuke originele romantische komedie.

Ik geef de film als cijfer een:

woensdag 2 augustus 2017

Atomic Blonde


Atomic Blonde is een nieuwe spionage thriller geregisseerd door David Leith, de coregisseur van de eerste John Wick film.

In de film wordt undercover MI6 agent Lorraine Broughton (Charlize Theron) ondervraagt door leiders van verschillende geheime agenten organisaties over haar missie in Berlijn voor de val van de Berlijnse Muur.
In Berlijn moest Lorraine onderzoek doen naar een vermoorde mede-agent en een lijst die hij bij zich had. Op deze lijst staat geheime informatie over de verschillende geheime agenten organisaties. Als de informatie van de lijst bij de verkeerde mensen belandt, zal dit de val van de Berlijnse Muur en de vrede tussen het Oost en Westblok kunnen doen uitstellen en zelfs in gevaar kunnen brengen.    
Lorraine en David in Berlijn
Lorraine moet samen met de hulp van de lokale bureauchef David Percival (James McAvoy) de lijst zien te bemachtigen, voordat de informatie van de lijst in de verkeerde handen valt. Lorraine haar enige probleem is dat er vele mensen achter deze lijst aan zitten en ze eigenlijk niemand kan vertrouwen.



Het verhaal van deze spionage thriller is een standaard verhaal voor een spionage thriller. In vele andere voorgaande spionage thrillers moeten de personages ook bepaalde informatie zien terug te winnen voordat het in de verkeerde handen valt. Zo kan deze film overkomen als een niet bijzondere standaard spionage film. Ondanks dat het een standaard spionage film is, weet je als kijker gelukkig net zoals het hoofdpersonage niet wie je kunt vertrouwen. Zo weten ze de film wel je interessant te houden. Het einde heeft wel wat te veel wendingen, waardoor het einde wat lastiger te volgen wordt. Voor een beter en duidelijker eind hadden ze wat wendingen weg moeten laten.

Wat deze film vooral vermakelijk maakt, zijn de actie scenes. Ze hebben deze scenes op een mooie manier gefilmd. Het is ook leuk om weer eens een vrouwelijke spion als de held van het verhaal te zien. Charlize Theron heeft haarzelf ook goed getraind voor deze film. Haar vechtstijl komt realistisch over. Dit komt vooral doordat ze ook echt als een vrouwelijke vechter vecht. Ze vecht bijvoorbeeld meer met haar benen in plaats van haar armen. Zo krijg je actie in deze film weer eens op een andere manier te zien.

Wat ook helpt met het realistisch over brengen van de actie in de film zijn de make-up effecten. Charlize Theron loopt in bepaalde scenes namelijk rond met een door make-up aangebrachte bebloed gezicht. Je kunt niet echt zien waar er een pauze zit tussen de actie scenes, waardoor het echt lijkt alsof ze echt geraakt wordt door haar tegenstanders en echt bloedt. De meeste actie actrices kiezen er vaak voor om wel gewoon met een mooi gezicht de actie scenes te filmen, zodat ze er de gehele film mooi uit blijven zien. Charlize Theron heeft er gelukkig geen probleem mee om minder mooi in beeld te verschijnen. Dit heeft ze in haar carrière al bewezen in de film Monster van 2003. In die film draagt Charlize Theron helemaal geen make-up.

De rest van de cast levert ook goed acteerwerk. James McAvoy zorgt voor leuke komedie in de film. Sofia Boutella krijgt in deze film ook meer de kans om te laten zien dat ze goed kan acteren. In de meeste films waar ze in speelt, heeft ze meestal kleinere rollen of speelt ze gewoon en personage met weinig tekst.

Deze film heeft ook goede geluidseffecten, die helpen met het realistisch overbrengen van de film. De explosies en pistoolschoten klinken namelijk echt.

De film heeft ook een leuke soundtrack. Dit kan eerst wat goedkoop overkomen, omdat de film zelf een eigen soundtrack heeft en ze alleen bekende 80's muziek afspelen. Gelukkig hebben ze het goed in elkaar gezet, zodat de meeste muziek op de juiste moment begint en zo passend over komt.

Ondanks dat de film een standaard spionage thriller is, is het wel leuk om de film een keer gezien te hebben. Het is vooral leuk voor mensen die houden van mysterieuze spionage thrillers en dan zelf ook proberen te raden wie ze kunnen vertrouwen en wie de lijst heeft. Verder maken de acties scenes de film leuk voor menen die van actie houden De film is wel meer mysterie dan actie, maar het blijft en goede film.

Ik geef de film als cijfer een: