woensdag 28 juni 2017

Despicable Me 3


Despicable Me 3 is een nieuwe film uit de Despicable Me serie. De film is geregisseerd door Pierre Coffin en Kyle Balda. Ze hebben samen ook andere film uit de Despicable Me serie geregisseerd een werken dit keer samen met co-regisseur Eric Guillon.

In de film is Gru (stem van Steve Carrel) ontslagen uit de anti-schurken league, omdat hij de schurk Balthazar Bratt (stem van Trey Parker) niet heeft kunnen stoppen met het stelen van 's werelds grootste diamant. Gru en zijn gezin zitten nu zonder werk en een inkomen.
Gru en Dru
Terwijl Gru zijn gezin geld probeert te verdienen, leert Gru dat hij een tweeling broer heeft waar hij nooit vanaf wist.
 Zijn tweeling broer heet Dru. Dru is erg anders vergeleken met Gru. Hij heeft namelijk meer succes en geld. Dru komt met het idee om samen te werken om de diamant van Balthazar te stelen. Gru gaat uiteindelijk akkoord, maar verteld zijn gezin niet over het plan dat de broers samen proberen uit te voeren. De twee moeten nu zien samen te werken zonder dat iemand ze door krijgt.

Deze film kan nog wel leuk zijn voor kinderen. Doordat er teveel verschillende verhaallijnen in de film zitten, kan het wel lastig worden voor kinderen om aandacht bij de film te houden. De Minions hebben in deze film haast een eigen film waar ze met zijn allen in een gevangenis zitten. Dit verhaallijn speelt haast niet in op het hoofd verhaallijn waar Gru en Dru de diamant proberen te bemachtigen. Het jammere aan het hoofd verhaal is dat ze meer op de nieuwe relatie tussen Gru en Dru hadden kunnen focussen. Ze spelen wel leuk in op het idee van hoe het zou zijn om ineens een tweeling te zijn, maar ze gaan hier wat te gehaast doorheen om ruimte te maken voor de andere verhaallijnen.
Een leuk deel voor oudere kijkers in deze film is het personage Balthazar Bratt. Zijn personage was in de jaren tachtig een grote ster en nu als crimineel noemt en doet hij bekende dingen uit de jaren tachtig. Oudere kijkers weten zo eerder waar hij het allemaal over heeft en kunnen zo meer plezier aan dit personage beleven. Helaas is zijn verhaallijn wel het korst in de film.

Despicable Me kan nog leuk zijn om met het gezin naartoe te gaan als de kinderen echt fan van de serie zijn. Maar Kinderen kunnen nog altijd Het eerste en betere deel terug kijken voor een beter en duidelijker verhaal.

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 25 juni 2017

Transformers: The Last Knight





Transformers: The Last Knight is de vijfde Transformers film uit de Transformers filmserie. Deze film is net zoals de andere Transformers film geregisseerd door Michael Bay.


In de film leren de mensen meer over de geschiedenis van de Transformers en hun tijd op de aarde. In de film brengt de Britse heer Edmund Burton (Anthony Hopkins) Cade Yeager (Mark Wahlberg) en de hoogleraar Vivian Wembley (Laura Haddock) samen. Met een groep Autobots gaan ze opzoek naar waar Optimus Prime is. Tijdens deze zoektocht worden ze lastig gevallen door een groep slechte mensen die nu samenwerken met Decepticons
Optimus zweeft rond in de ruimte tot hij de resten van zijn thuisplaneet Cybertron terugvindt. Hier ontmoet hij zijn schepper, die hem wijsmaakt dat hij de aarde moet opofferen om zijn thuisplaneet weer in een goede staat terug te krijgen.
De goede mensen en de Autobots moeten Optimus nu zien voor hij de plannen van zijn schepper kan uitvoeren.
Optimus Prime onder de invloed van zijn schepper
Dit is weer eenzelfde soort Michael Bay Transfromers film als al zijn andere films. Waar je voor meer dan twee uur naar een rommelig verhaal met vele onnodige explosies zit te kijken. Bij deze film gaan ze ook onnodige terug in het verleden naar de Middeleeuwen waar ja dan de Transformers ziet samenwerken met koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel. Zo maken ze een mix tussen twee fictie verhalen, waardoor de film nog moeilijk serieus valt te nemen.
De film is ook moeilijk te volgen, omdat ze te veel extra verhaallijnen met extra personages blijven toevoegen. Zo heb je bijvoorbeeld een klein 14-jarig meisje dat tegen de kwade reusachtige robots wil vechten.


Michael Bay brengt de dingen wel mooi in beeld, maar dan hel wat onduidelijk. Wanneer de robots met elkaar vechten, kun je moeilijk volgen wie er nou tegen wie vecht. Michael Bay heeft de film ook met verschillende camera's gefilmd, want je kunt terugzien dat de omvang van het beeld steeds verandert tussen de scenes. Dat de omvang van een film verandert, komt wel vaker voor bij films, maar dan heb je dit eerder wanneer er een nieuwe scene begint. In deze film zie je dezelfde scenes steeds in een wisselende grote. Deze manier van filmen kan na een tijdje wel irritant overkomen.    


Het acteerwerk in de film is ook weer typisch acteerwerk van acteurs uit een Michael Bay film. Je kunt bij Mark Wahlberg gewoon terug zien dat hij weinig zin en plezier heeft bij het maken van de film. Laura Haddock speelt de mooie vrouw in deze Michael Bay film, maar voor de verandering hebben ze haar personage intelligent gemaakt zodat er ook een moderne twist aan deze film zit. Ondanks deze twist loopt ze wel vaak in sexy kleding rond dat Michael Bay weer mooi in beeld weet te brengen. Het is vooral bijzonder dat de talentvolle acteur Anthony Hopkins bereidt was om in deze film te spelen.
Naast dat de vermoeide cast zegt Michael Bay zelf ook dat hij klaar is met het maken van Transformer films. Hopelijk meent hij dit ook. Dan zouden de rechten van Transformers na enkele jaren beter naar een betere filmcrew kunnen gaan, zodat die dan eindelijk echte Transformer films kunnen maken die echt om de Transformers gaan en niet om de mensen.


Deze film is niet zo slecht als het vierde deel, maar het is zeker ook geen goede film. Misschien dat je als fan van de Michael Bay Transformer films nog plezier aan deze film kunt beleven, maar verder is deze film voor weinig mensen nog vermakelijk.


Ik geef de film als cijfer een: 

dinsdag 20 juni 2017

47 Meters Down



47 Meters Down is een nieuwe survival thriller. De film is geregisseerd door Johannes Roberts, de regisseur van The Other Side of the Door.

Kate en Lias
De film gaat over de twee zussen Lisa (Mandy Moore) en Kate (Claire Holt). De twee zijn op vakantie in Mexico en hier wordt ze aangeboden om in een kooi onder water naar vissen te kijken en dan in het bijzonder naar haaien. Na enige twijfel besluiten de twee om dit toch te proberen.
In het begin lijkt dit een mooie ervaring voor de twee, die genieten van de leven in de zee, maar wanneer de kabel van de kooi breekt, belanden de twee zussen op de bodem van de zee op 47 meter diep van de oppervlakte verwijdert.
De kooi op de bodem omringt door haaien
De zussen moeten nu een plan bedenken om weer terug boven op de bot te komen. Het enige probleem voor de zussen is dat ze omringt zijn door een grote groep bloeddorstige haaien. De zussen moeten nu iets bedenken voordat hun zuurstof op is en ze voer voor de haaien worden.


Deze film heeft een leuk idee, maar helaas een slechte uitwerking Het probleem is namelijk dat we als kijkers voor het grotendeels alleen maar de twee zussen vast in een kooi op de bodem van de oceaan te zien krijgen. Op de bodem is het in deze film ook erg donker, waardoor je weinig goed kunt zien. Zo kun je ook moeilijk de haaien zien, wat in het begin voor spanning kan zorgen, omdat je niet weet wat er buiten de kooi aanwezig is. Maar wanneer je dan voor een lange tijd ook niet echt haaien krijgt te zien, wordt de film al snel langdradig.


De haaien zagen er goed uit in de film, maar helaas zijn ze weinig in de film aanwezig. Ze worden alleen vaak gebruik om ineens uit de duisternis tevoorschijn te komen om voor een simpele en voorspelbare jump scare te zorgen. Het gedrag van de haaien komt wel wat onrealistisch over, want in de film kunnen de haaien de meiden steeds niet terugvinden, ondanks dat ze maar een eindje verderop verstopt zitten. En wanneer de haaien dan achter de meiden aan zitten bijten ze te vaak steeds mis.


Het acteerwerk is goed, maar verder niet bijzonder. Je krijgt als kijker namelijk niet genoeg informatie over der twee zussen om nou echt om ze te geven.


Voor een betere haaien survival thriller kun je gewoon beter the Shallows van vorig jaar terug kijken of gewoon de eerste Jaws film.     


Ik geef de film als cijfe3r een:

zaterdag 17 juni 2017

Baby Driver


Baby Driver is een nieuwe misdaad actie film geregisseerd door Edgar Wright, de regisseur van Shaun of the Dead en Hot Fuzz.

Baby
De film gaat over de jonge bestuurder Baby (Ansel Elgort). Baby bestuurd auto's voor criminelen, die altijd dankzij Baby zijn bijzonder rij talenten weg weten te komen voordat ze door de politie gestopt en opgepakt kunnen worden.
Wanneer Baby in en restaurant de serveerster Debora (Lilly James) ontmoet leert hij al snel dat ze veel gemeen hebben en wordt zo verlieft. Baby wil na zijn laatste missie stoppen met zijn criminele daden en er samen met Debora op uit gaan om samen de wereld over te reizen onder het genot van hun muziek stijl.
Helaas voor Baby heeft zijn baas Doc (Kevin Spacey) andere plannen voor Baby. Hij wil niet dat Baby stopt. Vooral niet nu er een grote overval gepland staat waar hij en de rest veel geld mee kunnen bemachtigen. Baby kan al zien dat door de spanning tussen twee verschillende criminelen dit plan gedoemd is te mislukken. Hierom probeert Baby stiekem weg te gaan bij de bende om zo samen met zijn geliefde in vrijheid te kunnen leven, maar hiervoor moet hij alle criminele te slim af weten te zijn.
Baby tussen de criminelen


Dit is weer een goede en spannende originele film van Edgar Wright. De film begint met leuke actie en komedie, waardoor je als kijker snel in het verhaal van de film komt. Je leert ook snel hoe de zaken er voor staan en wat de onderlinge relaties tussen de personages van de film zijn.
Helaas vertraagd de film wel wanneer ze de romantiek in de film introduceren tussen Baby en Debora. Deze relatie voelt wat te gehaast aan en daardoor wat onrealistisch. De twee praten namelijk al na een korte tijd over plannen om samen over de wereld rond te reizen alleen nadat ze van elkaar leren dat ze van dezelfde soort muziek houden. Door het rappe tempo van de opbouw van deze relatie voel je je als kijker minder met de band tussen de twee verbonden.

De effecten in de film zien er goed uit. Al het stunt werk dat Baby met zijn auto's doet, komt geloofwaardig over.

Het acteerwerk in de film is ook goed. Ansel Elgort komt goed en geloofwaardig over als een jongeman die ondanks een handicap echt weet hoe hij met een auto om moet gaan. Door zijn handicap verwachten de andere personages en kun je als kijker ook moeilijk geloven dat hij dit allemaal kan achter het stuur, terwijl hij naar bepaalde muziek luistert. Wanneer hij bewijst dat hij dit echt kan, krijg je een Rain Man effect, waar een iemand die dom of beperkt lijkt ineens een verborgen talent blijkt te hebben dat de andere van de groep goed kan helpen. Kevin Spacey zet ook goed werk neer als een sinistere zakenman, die achter de schermen de touwtjes in handen heeft. Verder zetten acteurs als Jon Hamm en Jamie Foxx leuk enkele criminelen uit de film neer. Het is vooral leuk om te zien hoe verschillende criminelen met elkaar proberen samen te werken terwijl ze elkaar niet helemaal vertrouwen.

De muziek in de film is ook leuk en goed passend bij het verhaal. De muziek zorgt namelijk voor extra spanning bij actie scenes en of meer vermaak bij komische scenes. Door de hoeveelheid van muziek gebruik in deze film kan de film soms wel over komen alsof je naar een musical zit te kijken.

Door de mix tussen actie komedie en romantische musical kan deze film zowel leuk zijn om samen met vrienden te kijken of gewoon voor een date.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 16 juni 2017

All Eyez on Me


All Eyez on Me is een nieuwe verfilming van een biografie. De film is geregisseerd door Benny Boom, de regisseur van Next Day Air en S.W.A.T.: Firefight.
De film gaat over de biografie van de iconische en revolutionaire rapper Tupac Shakur.
Tupac Shakur wordt in de film gespeeld door Demetrius Shipp Jr.
De echte Tupac Shakur.
Tupac Shakur in de film.















In de film bevalt Afeni Shakur (Danai Gurira) van Tupac, nadat ze uit de gevangenis komt. Afeni was lid van de politieke activisten groep: Black Panther. Deze groep streed tegen de ongelijkheid in de wereld. Tupac gebruikt diezelfde ongelijkheid als de basis voor het schrijven van teksten voor zijn eigen rapmuziek. Met zijn krachtige stem weet hij zijn berichten steeds beter over te brengen bij steeds meer mensen. Zo groeit hij al snel door tot een grote bekendheid met een sterk bericht over de problemen in de wereld.
Tupac in zijn muziek studio
Doordat hij zijn bericht soms op een te agressieve gangster rap style over brengt, zien sommige mensen zoals de politie, gangsterbendes en de concurrente rappers van de East Coast hem als een dreiging waar ze een eind aan proberen te maken. Tupac zijn leven wordt zo steeds gevaarlijker, maar hij probeert toch door te gaan met het verspreiden van zijn berichten ook al zou hij dit met zijn leven moeten betalen.


Met deze film proberen ze een net zo'n goede en sterke verfilming van biografie over een rapper neer te zetten zoals bij de film Straight Outta Compton uit 2015 deden. Helaas heeft deze film niet zo'n sterke crew achter zich staan zoals Straight Outta Compton had. Bij die film waren ook echte rapper betrokken bij het maken van de film om ervoor te zorgen dat het verhaal goed over werd gebracht. Sommige rappers zoals: Dr. Dre en Ice Cube waren bijvoorbeeld producers bij die film.
Deze film heeft helaas geen sterke crew achter zich staan. Na de goede opbouw in het begin, wordt de film jammer genoeg er rommelig. In plaats van Tupac zijn levensverhaal duidelijk terug te zien, krijg je als kijker alleen een paar van zijn hoogte punten te zien zonder dat er echt een rode draad is tussen die deze punten duidelijk met elkaar verbind.
Zo komt de film meer over als een documentaire dan een biografie. Ze hadden deze film dan ook beter gewoon in een documentaire kunnen veranderen die ze dan een keer op tv zouden kunnen uitzenden in een paar verschillende afleveringen. Dat zou een betere manier zijn geweest om Tupac zijn verhaal te vertellen dan alles op te proppen in een film.

Het acteerwerk in de film is goed. Demetrius Shipp Jr. lijkt veel op de echte Tupac, maar kan helaas niet zijn talenten qua zang en Tupac zijn manier van optreden niet evenaren. Wel heeft hij de rol goed voorbereidt, want hij weet speciale dingen die Tupac deed goed en geloofwaardig na te imiteren. De rest van de cast levert ook goed werk.
   
Deze film kan nog leuk zijn voor fans van Tupac, maar ze hadden dan wel een betere verfilming over zijn levensverhaal verdient.

Ik geef de film als cijfer een:

donderdag 15 juni 2017

Wonder Woman


Wonder Woman is een nieuwe actie fantasie superhelden film uit de DC film serie. De film is geregisseerd door Patty Jenkins, de regisseur van Monster.

De film vertelt het verhaal over hoe Diana Prince (Gal Gadot) de prinses van de verborgen paradijselijke eilanden groep de Amazones verandert in de superheldin Wonder Woman. Diana is in de Amazones getraind tot een sterke onoverwinnelijke krijger.
Diana ziet het vliegtuig
neerstorten.
Wanneer Diana een vliegtuig ziet neerstorten in de zee van de Amazones besluit ze direct de pilot te redden. De piloot is de Amerikaanse Steve Trevor (Chris Pine). Zijn aanwezigheid in de Amazones is bijzonder, omdat hier geen mannen voorkomen. De meeste van de Amazones willen hem direct vermoorden, om hun land beschermd te houden tegen krachten van buiten af. Diana is hier als enige op tegen, want zij wil weten wat zijn verhaal is en hoe hij in de Amazones is gekomen.
Steve verteld Diana over een grote oorlog die aan de gang is in zijn deel van de wereld en over een gevaarlijk wapen dat vele mensen zou kunnen doden zodra het klaar voor gebruik is. Diana verdenkt dat een mythisch aanwezigheid best wel eens verantwoordelijk kan zijn voor deze oorlog. Samen met Steve verlaat ze de Amazones om onderzoek te doen naar deze oorlog en proberen ze er samen een eind aan te maken voor het gevaarlijke wapen klaar voor gebruik is.

Wonder Woman gaat de strijd aan.
Dit is gelukkig eindelijk een echte goede film uit de DC film superhelden serie. Met deze film weten ze een alleenstaande film neer te zetten zonder dat ze andere ding voor toekomstige films proberen te introduceren. Zo blijf je als kijker ook goed bij het verhaal. Naast eindelijk een goede DC superhelden film te krijgen uit de DC film serie is deze film ook de eerste goede vrouwelijke superhelden film. De andere voorgaande vrouwelijke superhelden films zoals: Electra en Catwoman waren gewoon minder tot slecht. Vrouwen en meiden hebben met deze film eindelijk een vrouwelijke superheld om tegen op te kijken, die de wereld alleen maar beter en eerlijke probeert te maken.Met deze film gaan ze ook mooi in tegen de film clichés waar een dame in nood steeds gered moet worden door een sterke man.

Bij het verhaal krijg je twee keer te maken met een vis op het droge situatie. Eerst waar Steve Trevor de mythische Amazones eilanden groep ontdekt en hier de tradities moet leren om onnodige conflicten tussen de verschillende werelden te voorkomen. Later gebeurt hetzelfde met Diana die in de normale mensen wereld moet zien te leven zonder dat ze doorkrijgen dat ze superkrachten heeft. Ze hebben beide situaties goed in de film gebracht en zorgen op de juiste momenten voor spanning of komedie.

De effecten in de film komen ook goed en realistisch over in het begin krijg je de mooie landschappen van de Amazones te zien en lijkt het alsof je naar een mooie Griek-Romeinse geschiedenis film zit te kijken. Later op in de film verandert dit in een Eerste Wereldoorlog geschiedenis film wat ze ook realistisch over brengen. De effecten van Wonder Woman haar krachten komen ook goed en realistisch over, vooral als ze aan het vechten is tegen vijanden.
Op het eind lijkt de film qua effecten wel veel over het eind van de voorgaande film DC film: Batman v Superman waar in de eindstrijd je wat beter de CGI effecten terug kunt zien in de film. Het verschil tussen de eindstrijd in Batman v Superman en Wonder Woman is dat ze in Wonder Woman beter naar de eindstrijd opbouwen, waardoor de CGI effecten minder storend overkomen. In Batman V Superman hebben ze dit te gehaast gedaan.

Het acteerwerk in de film is ook goed. Gal Gadot zet de rol van Wonder Woman geweldig neer. Ze heeft de rol eigen gemaakt en daarmee de twijfels van toen ze in het begin gecast werd voor deze film weggevaagd. Ze is van de actrice die meer bekend stond als een model en de mooie dame uit de Fast en Furious serie verandert tot de beste vrouwelijke superheld tot nu toe. Chris Pine zet zijn rol in de film ook goed neer. Hij zorgt voor leuke komedie in de film. De rest van de cast zetten hun rollen ook goed neer maar zijn wat minder in de film vergeleken met Gal Gadot en Chris Pine.
De schurken in deze film zijn net zoals in de meest superhelden films voor het grootste deel wat minder ontwikkeld, waardoor je als kijker niet veel om ze geeft en gewoon hoopt dat Wonder Woman ze kan stoppen.

Hopelijk worden de toekomstige DC films net zo goed als deze film of misschien zelfs beter. Dan zouden ze meer succes hebben met het opbouwen van hun filmuniversum en ook meer positieve reacties van fans en critici krijgen.

Ik geef de film als cijfer een:

woensdag 14 juni 2017

The Promise


The Promise is een nieuwe historische drama geregisseerd en deels geschreven door Terry George. Terry George is verder bekend van het regisseren en deels schrijven van Hotel Rwanda.

De film speelt zich af tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse rijk. De film gaat over de Armeense medicijnenstudent Mikael Boghosian (Oscar Isaac) Hij belooft zijn toekomstige vrouw Maral (Angela Sarafyan) en haar familie dat hij met het geld dat hij van hun heeft gekregen naar Constantinopel afreist. Hier probeert hij zijn studie om een echte dokter te worden af te ronden.
Mikael met Ana en Chris
   Tijdens zijn studiedagen ontmoet hij een mooie vrouw genaamd Ana Khesarian (Charlotte Le Bon). Mikael begint steeds meer gevoelens voor haar te krijgen. Helaas voor Mikael heeft Ana al een relatie met de Amerikaanse journalist Chris Myers (Christian Bale). Zo ontstaat er een driehoeksverhouding tussen de drie. Wanneer de onrust tussen de verschillende volkeren toeneemt, moeten ze elkaar proberen te vertrouwen om zo gezamenlijk door deze gevaarlijke periode te komen.


Dit is een interessante film die een meer onbekende kant van de Eerste Wereldoorlog laat zien. Zo leer je meer over de strijd die er in Turkije was waar de extreme Turken het Armeense volk uit Turkije probeert te drijven. De film laat ook zien hoe extreme Duitse macht de Turken hiermee hielp en beïnvloede.
Het verhaal van de film zit helaas wel wat rommelig in elkaar. Bij sommige scenes springen ze soms van gebeurtenis nar gebeurtenis, terwijl de eerste gebeurtenis nog niet voorbij lijkt te zijn. Zo komt de film soms wat onduidelijk over. De film probeert namelijk te veel in een korte tijd te vertellen en komt zo wat te vol over. De relatie tussen de personages wordt verder wel goed neergezet, alleen komt sommige informatie wat gehaast over. Zo kun je als kijker niet altijd direct begrijpen waarom sommige personages bepaalde beslissingen nemen.
Het acteerwerk in de film is verder goed. Iedere acteur probeert ondanks het rommelige script de eigenschappen van de personages die ze spelen zo goed mogelijk neer te zetten. De acteurs die het meest in de film zijn, lukt dit beter dan de acteurs die een kleinere rol spelen.    

Ze hebben de film op een mooie en realistische manier in beeld gebracht. Zo krijg je mooie beelden te zien die de cultuur goed weergeven. Ze hebben de film niet echt in Turkije kunnen filmen, omdat het daar nog steeds onrustig is. Ze hebben de film gefilmd op verschillende locaties in Spanje.

Dit is een goede drama film, die wel wat brute beelden bevat, maar het zeker waard is om een keer gezien te hebben.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 9 juni 2017

The Wall


The Wall is een nieuwe oorlogsdrama thriller geregisseerd door Doug Liman, de regisseur van Edge of Tomorrow en The Bourne Identity.

De film speelt zich af in het jaar 2007 aan het eind van de Iraakse oorlog. De twee soldaten Sergeant Matthews Hobbs (John Cena) en luitenant Isaac Locke (Aaron Taylor-Johnson) zijn als enige van hun crew nog over en proberen hun militaire missie af te ronden.
Sergeant Matthews wordt geraakt
door de sluipschutter
Wanneer Sergeant Hobbs wordt neergeschoten door een onbekende sluipschutter zoekt Locke dekking achter een smalle muur, die niet al te stevig meer is. Terwijl Hobbs zwaargewonden op de grond ligt, probeert Locke contact te leggen met de hulptroepen. Als Lock antwoord krijgt van zijn hulptroepen herkent hij het accent en leert dat hij contact heeft met de sluipschutter die het op hem gemunt heeft. Locke leert zo dat de sluipschutter de beruchte Juba 'Ghost' (stem van Laith Nakli) is, die erom bekend staat vele Amerikaanse soldaten te hebben vermoord. Juba probeert Locke nu zoveel mogelijk te laten praten, zodat hij meer over hem te weten komt, zodat hij hem met deze informatie psychologisch kan breken. Locke moet nu proberen zoveel mogelijk te bluffen om Juba de baas te blijven net zolang tot hij gered kan worden door de hulptroepen.

Dit is een interessante en spannende film waar je je als kijker ook in het nauw gedreven, kunt voelen. Doug Liman heeft de film namelijk op een speciale manier gefilmd, waardoor het meer realistischer over komt. Hij houdt namelijk de scenes lang aan vanuit dezelfde camera positie. Zo voorkomt hij dat je als kijker duidelijk ziet op welke momenten de scenes overspringen naar de volgende scene. Wat ook helpt bij het creëren van het gevoel dat je in de nauw wordt gedreven, zijn de dreigende woorden van de sluipschutter. Door de tijd die het hoofdpersonage neemt om op zijn woorden te reageren, krijg je als kijker ook de kans om zelf te bedenken hoe je zelf zou reageren.

Wat ook bijzonder aan de film is, is dat je geïnteresseerd in de film blijft ondanks dat er eigenlijk maar drie acteurs in spelen. Van die drie acteurs hoor je een alleen over de radio en een ander ligt grotendeels buitenwesten op het slagveld. Aaron Taylor-Johnson weet de film dus goed draaiende te houden in zijn eentje.

Met deze film probeert Doug Liman ook te laten zien hoe slecht oorlogen zijn en hoe dit soldaten eigenlijk helemaal psychologisch kapot kan maken. Ook probeert hij de andere kant van het verhaal te laten zien, door te tonen hoe normale mensen uit het Midden-Oosten dankzij oorlog in gewapende psychopaten kunnen veranderen.

Het meest jammere aan deze film is het eind, want dat voelt heel gehaast in elkaar gezet en wat er precies in gebeurd, geeft het gevoel alsof de gehele film eigenlijk uiteenvalt.


Ik geef de film als cijfer een:

donderdag 8 juni 2017

The Mummy


The Mummy is een nieuwe reboot van de horror filmserie the Mummy. De film is geregisseerd door Alex Kurtzman. Dit is na People Like Us pas de tweede film die hij heeft geregisseerd. Verder is hij meer bekend van zijn werk als producer en schrijver van verschillende films en series. Deze film is ook een zoveelste poging om het geplande monster filmuniversum van Universal te introduceren.

In de film vindt schattenjager Nick Morton (Tom Cruise) samen met zijn partner Chris Vail (Jake Johnson) een Egyptische tombe. Deze vondst is bijzonder, want ze vinden de tombe in een gebied waar Egyptenaren vroeger weinig voor kwamen. Nick schakelt nu de hulp in van het leger onder leiding van Kolonel Greenway (Courtney B. Vance). Hij zet samen met archeoloog Jenny Halsey (Annabelle Wallis) het gebied af zodat ze samen met Nick en Chris de tombe kan analyseren. Jenny leert dat de tombe is gemaakt als een soort gevangenis voor de Egyptische prinses Ahmanet (Sofia Boutella).
Door het gevaar van zandstormen besluiten ze de grafkist van Ahmanet mee te nemen naar Engeland om het daar verder te onderzoeken. Wat de crew echter niet weet is dat Ahmanet door deze acties weer weet te ontwaken en verder probeert te gaan met haar duistere plannen om de wereld over te nemen. Nick en Jenny moeten nu gezamenlijk haar duistere plannen zien te stoppen voordat het te laat is.

Met deze film zetten ze een redelijk begin neer voor het geplande monster filmuniversum, maar de geplande toekomstige film moeten dan wel op dit niveau blijven of beter worden als ze echt met deze plannen succesvol verder willen gaan.
Het probleem van deze plannen is dat het verhaal van deze film eronder komt te lijden, want ze proberen deze film wat te veel te vullen met kleine hints, die dingen weggeven voor de andere monster films. Omdat ze maar een beetje weggeven van deze bepaalde dingen en je met vragen achter blijft, kun je als kijker wel geïnteresseerd raken om de andere films uit dit universum te bekijken. Maar ze lopen ook het risico dat door te weinig informatie te geven ze interesse kunnen verliezen bij sommige mensen.

Het verhaal van de film is verder rommelig, want het is geschreven door zes verschillende mensen. Het komt niet echt over alsof deze zes schrijvers allemaal bezig waren met het schrijven van hetzelfde verhaal. Zo lijkt het soms alsof je als kijker naar verschillende films zit te kijken.
Deze film probeert ook meer komisch over te komen dan eng. Het jammere is dan ook dat de komedie vaak niet aanslaat bij het publiek. De meeste komedie komt van Jake Johnson zijn personage, die het komische hulpje probeert te spelen. Hij leidt Tom Cruise zijn personage Nick vaak de weg. Voor een beter verhaal hadden ze gewoon de mummie Nick de weg moeten laten leiden. Zo zou de mummie ook meer in de film aanwezig zijn geweest, want Nick is zelf de meeste tijd op beeld te zien. Dit is dan ook wel logisch als een beroemde acteur als Tom Cruise de rol speelt.
De horror elementen in de film werken, maar zijn vaak wel voorspelbaar. Het is wel enger voor jongere kijkers.
De acties scenes in het film zijn het best. Ze zien er goed en geloofwaardig uit. Tom Cruise doet deze actie ook echt zelf en helpt zo met te realistisch overbrengen van deze scenes.
Het beste acteerwerk in de film komt ook van Tom Cruise samen met Russel Crowe en Sofia Boutella draagt hij de film. Het mindere acteerwerk komt van Jake Johnson en Annabelle Wallis. Annabelle Wallis speelt namelijk weer een cliché vrouwelijke personage, die steeds gered moet worden door de held.

De effecten in de film zien er verder ook goed en geloofwaardig uit. De mummie uit de voorgaande mummie serie van 1999 zag er destijds goed uit, maar de effecten zijn inmiddels veroudert. Vooral als je ze nu te vergeleken met de CGI effecten van vandaag de dag. De geloofwaardigheid komt dan vooral door Sofia Boutella, die de mummie met make-up effecten en goed lichamelijk acteerwerk goed neer zet.

Als je uiteindelijk niet teveel van de film verwacht, kun je er meer van genieten.

Ik geef de film als cijfer een:

donderdag 1 juni 2017

Baywatch


Baywatch is een nieuwe actie komedie reboot die gebaseerd is op de gelijknamige tv-serie uit de jaren tachtig. De film is geregisseerd door Seth Gordon, de regisseur van Horrible Bosses en The King of Kong.

In de film moet de ervaren strandwacht Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) drie nieuwe rekruten trainen om ze ook in ervaren strandwachten te veranderen. Onder de nieuwe rekruten zit de egoïstische ex-Olympische zwemmer Matt Brody (Zac Efron). Matt en Mitch bosten veel met elkaar omdat hun persoonlijkheden het tegenovergestelde van elkaar zijn.
Mitch en Matt
Als de groep ontdekt dat er wordt gedeald met flakka drugs rond om hun strand, besluiten ze hier zelf achter aan te gaan en zo het strand en de strandbezoekers te beschermen. Wanneer de sporen hun leiden tot een crimineel complot besluiten ze hier zonder de invloed van de politie een stokje voor te steken.
De strandwachten van de Baywatch
Met deze film proberen ze de oude tv-serie weer in een modern jasje te stoppen op de hoop om zo een nieuwe film serie te kunnen beginnen. Helaas is deze film niet veel beter dan de oude tv-serie, want het is net zo belachelijk en ongeloofwaardig. 

Het verhaal is erg langdradig doordat ze het in het begin veel vullen met de training van de nieuwe rekruten en later pas de drugs vinden en beginnen met het onderzoeken waar de drugs vandaan komt. Het wordt al snel ongeloofwaardig wanneer dit werk wordt gedaan door strandwachten in plaats van door de politie. In de film worden de strandwachten hier wel door de politie op aangesproken, maar ze besluiten de politie te negeren en gewoon verder te gaan met hun onderzoek. Het ongeloofwaardige komt dan ook van de politie die niet veel zelf doet in verband met de gevonden drugs en ook niet echt de strandwacht verder tegenhouden na een simpele waarschuwing. 
De film wordt ook al snel langdradig door het onnodige vele gebruik van slow motion in de film. Dit is dan wel een iconisch iets van de serie, maar daar gebeurde het dan ook alleen bij de slow motion strand ren. In deze film gebeurd de iconische strand ren ook in slow motion, maar verder gebruiken ze de slow motion ook bij momenten waar personages de zee in duiken of op momenten waar ze iemand proberen te redden bij verschillende situaties.   

De komedie in de film bestaat veel uit onrealistische, overdreven humor die te vaak herhaald wordt op eenzelfde manier met kleine variaties. Verder bestaat de komedie uit veel schuine humor, die ook niet echt aanslaat bij het publiek.
Dat de komedie niet aanslaat, komt waarschijnlijk doordat de beste komedie momenten al in de trailers worden weg gegeven. Als je de trailer dan nog niet gezien hebt, kun je misschien meer plezier aan deze film beleven.   

De echte actie begint pas op het eind van de film waar de strandwachten de criminelen ongeloofwaardig ten lijf gaan. Door de langdradige opbouw van de film is de kans ook nog klein dat deze korte onrealistische actie scenes het publiek nog kunnen vermaken. 
Bij deze actie scenes maken ze ook gebruik van slechte effecten. Bij een scenes waar een boot in brand staat, kun je gewoon terug zien dat de vlammen nep zijn en met CGI in de film zijn geplaatst.  

Het acteerwerk in de film is ook overdreven. De personages krijgen geen tot weinig achtergrond informatie, waardoor je als kijker ook weinig om ze geeft.
Het beste acteerwerk komt van Priyanka Chopra, die de schurk in de film speelt en Yahya Abdul-Mateen II, die de politie agent speelt.  De meeste van de cast zijn verder ook alleen gecast vanwege hun uiterlijk in plaats van hun acteertalent. Dan zou je toch wat sexy beelden in de film verwachten, maar dit valt ook tegen. De meeste vrouwen lopen wel rond in bikini of badpak, maar komen verder niet echt sexy over. De enige naaktheid in de film komt dan ook vreemd genoeg alleen van mannen. 
Verder zijn er ook een paar onnodige cameo's in de film van de oude cast van de tv-serie. Deze cameo's kunnen even kort komisch overkomen, maat voegen verder weinig leuks toe aan de film. 

Ik geef de film als cijfer een: