dinsdag 2 mei 2017

King Arthur: Legend of the Sword


King Arthur: Legend of the Sword is een nieuwe film geïnspireerd op de legende van koning Arthur. Deze film is geregisseerd, deel geschreven en geproduceerd door Guy Ritchie, de regisseur van Snatch en The Man from U.N.C.L.E.

De film gaat over de jonge Arthur (Charlie Hunnam). Hij leeft in Londinium samen met zijn groep vormen ze een rebelse groep tegen het gezag.
 gearresteerde Arthur 
Wanneer Arthur wordt opgepakt, moet hij mee naar de stad waar de dictator Vortigern (Jude Law) aan de macht is. Hier worden alle mannen gedwongen om het legendarische zwaard Excalibur uit een magische steen eruit te trekken. Als het Arthur zijn beurt is om te zwaard uit de steen te trekken, lukt dit hem. Arthur weet de verbaasde bewakers met het zwaard te verslaan en te ontsnappen.  
Na zijn ontsnapping ontmoet Arthur the Mage (Astrid Berges-Frisbey), een lering van Merlijn. Ze confronteert Arthur met zijn tragische verleden en dat hij voorbestemd is om de daadwerkelijke koning te worden. Arthur moet nu leren om te gaan met het magische zwaard en zijn tragische verleden een plaats te geven. Als dit Arthur lukt, kan hij de strijd voor de kroon aangaan tegen Vortigern.

Dit weer een zoveelste verfilming over de legende van koning Arthur. Deze film is een kindvriendelijke mix tussen Lord of the Rings en Game of Thrones. Deze film is vermakelijk voor kinderen van twaalf jaar en ouder, omdat er genoeg vermakelijke actie in zit, maar ze zijn op een niet te brute manier gefilmd. Zo kan deze film voor oudere kijkers wel wat minder zijn of tegenvallen. Zo kan dit wel een leuke film zijn om als ouder met je kinderen een keer te bekijken.

Het verhaal is wel op een bijzondere manier in elkaar gezet. Het verloopt namelijk gewoon op chronologische volgorde, maar tussen door krijg je soms wat terug of vooruit blikken te zien. Deze krijg je in een rap tempo te zien, waardoor het soms lastig is om te zien wat er allemaal in gebeurd. Als ze deze terug en vooruitblikken uit de film gelaten hadden, zouden ze een duidelijkere en kortere film hebben gehad. De film is namelijk best aan de lange kant, waardoor er een kans bestaat dat jongeren hun interesse in de film verliezen.

De effecten in de film zijn redelijk. De meeste CGI ziet er goed uit, maar bij bepaalde dingen kun je wel duidelijk terug zien dat ze met CGI in de film zijn geplakt. Dit is voor jongere kijkers niet erg, maar kan wel stortend zijn voor de oudere kijkers. De film heeft ook een paar mooie 3D momenten, maar er zijn ook een paar scenes waar de 3D niet aft lijkt. Zo krijg je soms wat wazige beelden te zien.

Het acteerwerk in de film is ook redelijk, maar verder niet bijzonder. Geen enkele acteur maakt zijn rol eigen of bijzonder, waardoor ze best andere mensen hadden kunnen casten.    

Ik geef de film als cijfer een:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten