maandag 27 maart 2017

Beauty and the Beast


Beauty and the Beast is een live-action verfilming van de animatie film Beauty and the Beast uit 1991. De film is geregisseerd door Bill Condon, de regisseur van Dreamgirls en Kinsey.

De film gaat over het slimme meisje Belle (Emma Watson). Belle wordt daar haar intelligentie door de mede bewoners uit haar dorp gezien als een aparte meid. Ondanks haar reputatie wil de meeste gewilde man uit haar dorp Gaston (Luke Evans) als nog met haar trouwen.
Belle en Gaston
Belle moet er niet aan denken om met Gaston te trouwen, omdat ze hem onintelligent vindt.
Wanneer Belle haar dorp verlaat opzoek naar haar vader, leert ze dat hij gevangen is genomen in een behekst kasteel. Dit kasteel is van een angstaanjagend beest (Dan Stevens). Als Belle voorstelt om van plaats te wisselen met haar vader, gaat het beest akkoord, Belle moet het nu zien vol te houden in het kasteel, maar leert al snel dat het allemaal niet zo erg is. In het kasteel zijn namelijk allemaal behekste huishoudelijke meubels, die Belle het achtergrondverhaal van het beest vertellen. Zo leert Belle dat het beest eigenlijk een vriendelijke en charmante man was, maar door zijn arrogantie om mensen op hun uiterlijk te beoordelen is hij in dit lelijke enge beest verandert. Om zijn vloek te verbreken moet het beest de meeste krachtigste magie leren kennen: ware liefde.

Na het succes van de live-action verfilming van the Jungle Book van vorig jaar, heeft Disney dit keer gekozen voor een live-action verfilming van een nog meer geliefdere animatie film. De klassieke animatie van Beauty and the Beast uit 1991 is goed bij het publiek en de kritische bevallen dat dit een van de eerste animatie films was die genomineerd was voor een Oscar,

De live-action versie van Beauty and the Beast heeft voor het groot deel hetzelfde verhaal als de klassieke animatie, maar bij de live-action hebben ze wel wat extra's toegevoegd als extra informatie en nieuwe liedjes. De meeste extra informatie geeft wat meer en duidelijkere achtergrond van bepaalde personages. Sommige extra liedjes zijn leuke toevoegingen, maar sommige zijn ook wel onnodig geweest, want door bepaalde liedjes wordt de film alleen maar onnodig langer.

De effecten in de film zien er wel goed uit. Af en toe kun je wel duidelijk zien waar ze CGI hebben gebruikt. Dit is vaak bij de CGI van de levende huishoudelijke meubels als Cogsworth en Mrs. Potts. In een animatie is het natuurlijk wel makkelijker om de mensen en de huishoudelijke meubels samen in en scene te brengen, maar bij deze live-action is het helaas wel wat minder gegaan. Gelukkig is dit niet te storend in de live-action. De CGI in deze film is niet zo goed als het bijvoorbeeld in the Jungle Book was, maar dit komt waarschijnlijk omdat de regisseur van the Jungle Book daar beter mee kan werken
Voor het beest hebben ze een mix tussen CGI en motion capture gebruikt. Hierdoor is het wel eerste even wennen als je het beest voor het eerst duidelijk in de film ziet. Het ziet er helaas ook niet zo goed uit als het werk van Andy Serkis uit The Lord of the Rings of Planet of the Apes films, maar het verpest de film gelukkig niet. Soms kun je wel zien dat ze het beest bij sommige scenes in de film later wat hebben bij gewerkt of dat hij voor een green screen staat.

Het acteerwerk in de film ook goed. De meeste van de cast hoeven voor eigenlijk alleen maar stem-acteerwerk te leveren, maar hier hebben ze dan goede en passende stemmen gekozen voor de personages, zoals Ian McKellen als de eigenwijze en schuwe klok Cogsworth. Emma Watson zet de rol van Belle goed neer en naast goed acteerwerk levert ze ook nog eens goed en mooi zangwerk. Niet al haar liedjes klinken zo goed als Paige O' Hara deed in de animatie, maar je kunt zien dat ze haar best probeert te doen. Luke Evans zet Gaston ook op een goede manier neer zoals het personage in de animatie was, namelijk een grote egoïsme, die zichzelf helemaal geweldig vindt. Josh Gad speelt Gaston zijn hulpje LeFou. In deze live-action hebben ze bekend gemaakt dat LeFou homo is, maar dit verandert het personage en het verhaal niet. In sommige landen wordt de film door deze wijziging wel geannuleerd.

Uiteindelijk is dit een mooie en vermakelijke film, voor jong en oud. Deze live-action is niet beter dan de animatie, maar een klassieker verbeteren, blijft dan praktisch ook wel onmogelijk.

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 26 maart 2017

Life


Life is een nieuwe sciencefiction horror geregisseerd door Daniel Espinosa, de regisseur van Safe House en Child 44.

De film gaat over zes wetenschappers die op een internationaal ruimtestation een vondst van de planeet Mars aan het onderzoeken zijn. Wat ze namelijk gevonden hebben, zou namelijk het eerste teken van buitenaards leven kunnen zijn. Tijdens het onderzoek naar deze levensvorm zorgen ze er zonder het te weten voor dat ze te bedreigend over komen. Zo leren ze dat ze met een zeer intelligente levensvorm te maken hebben, die bij bedreigingen vijandig kan reageren. De crew moet het wezen nu de baas zien te blijven, voordat het hun eigen levens in gevaar kan brengen.

Bemanningsleden op het
ruimtestation 
Dit is een interessante, maar ook spannende film. In het begin zetten ze de vondst van buitenaards leven namelijk op een realistisch manier neer, want hoe ze in de film omgaan het vinden van de buitenaardse levensvorm zou best wel eens echt zo kunnen gaan als de mens toch ooit buitenaardse leven zou ontdekken. Als het buitenaardse levens vorm dan vijandig wordt, verandert de film in een spannende overlevingsfilm in de ruimte.

De effecten in de film zien er ook goed uit, want als ze beelden tonen buiten het ruimtestation, die boven de aarde rond zweeft, komen deze beelden realistisch over. Samen met het goede en geloofwaardige acteerwerk van de cast, die zich echt gedragen alsof ze in de ruimte zweven, voelt het ook aan alsof ze de film echt in de ruimte hebben opgenomen in plaats van net het gebruik van een green screen. De buitenaardse levensvorm ziet er ook goed en geloofwaardig uit.

De cast bestaat ook uit een mix tussen bekendere acteur als Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds en net beginnende acteurs als Rebecca Ferguson, die pas echt doorbrak als actrice in het jaar 2015 in de film Mission Impossible - Rogue Nation.

Ik geef de film als cijfer een: 

zaterdag 25 maart 2017

Power Rangers


Power Rangers is gebaseerd op de oude tv-serie en film Mighty Morphin Power Rangers. Deze film is geregisseerd door Dean Israelite, de regisseur van Project Almanac.

De film gaat over vijf tieners, die op dezelfde school zitten. Elk van hun moet door een eigen persoonlijke reden elke dag zich melden bij de nablijf uren. Als deze vijf tieners elkaar toevallig ontmoeten op een afgelegen locatie, ontdekken ze en verborgen ruimteschip.
De vijf tieners in het ruimteschip
In het ruimte schip krijgen ze te horen van een bewegend gezicht op de muur genaamd Zordon (Bryan Cranston) dat ze gekozen zijn om de nieuwe Power Rangers te worden om de aarde te beschermen tegen een oude vijand genaamd Rita Repulsa (Elizabeth Banks). Om echt de Power Rangers te worden moeten de vijf tieners eerst een aantal testen afleggen en getraind worden, maar hier hebben de tieners na een tijdje al geen zin meer in.
Als de dreiging van Rita ondertussen steeds groter wordt, leren de tieners toch dat ze alles moeten geven om Rangers te worden. Hiervoor moeten ze hun persoonlijke problemen de baas worden en leren om samen te werken met de rest, voordat het te laat is.

Dit is een vermakelijke film voor tieners en fans van de oude Power Ranger series of film. De film is waarschijnlijk wel wat minder geschikt voor kinderen onder de twaalf, want het personage Rita Repulsa kan voor hun wel wat angstaanjagend overkomen.  Dat ze de film in een modern jasje gestopt hebben is gelukkig niet erg storend voor de fans van de oude series of film. Ze behandelen deze film namelijk met respect voor de fans van de oude generatie en hebben het wat moderner gemaakt voor de nieuwe generatie.

De effecten in de film zien er ook goed uit. Soms kun je wel duidelijk zien waar ze CGI hebben gebruikt, maar als je je dan gewoon realiseert dat deze film meer bedoelt is voor jongere kijkers en daarom alles er niet perfect hoeft uit te zien, zal dit niet zo storend over komen.

Het acteerwerk in de film is ook goed. De cast bestaat wel uit acteurs die nog niet veel grote films hebben gedaan, maar gelukkig komen de meeste wel goed en geloofwaardig over als de nieuwe Power Rangers. RJ Cyler, en Naomi Scott leveren het beste werk van de nieuwe Power Rangers. Becky G. levert wel wat minder, maar ze is ook een zangers die probeert door te breken als actrice, gelukkig is haar mindere werk niet storend.

Ik geef de film als cijfer een:


vrijdag 24 maart 2017

CHiPs


CHiPs is een remake van de gelijknamige tv-serie uit de jaren '70. De film is geregisseerd, geschreven en geproduceerd  door Dax Shepard, die ook een van de hoofdrollen in de film speelt.

In de film besluit de ex-professionele motorrijder Jon Baker (Dax Sthepard) zich aan te melden bij de California Highway Patrol (CHP) om zijn leven en huwelijk weer op te pakken. In zijn motor rij tijden heeft Jon veel schade opgelopen, waardoor hij niet de meest geschikte keuze is voor het CHP, maar Jon weet het toch voor elkaar te krijgen.
Frank en Jon
 
Jon wordt ingedeeld als partner voor Frank 'Ponch' Poncherello (Michael Peña). Zonder dat Jon het weet is Frank als FBI-agent undercover om onderzoek te doen naar corrupte agenten bij de CHP, die verantwoordelijk zijn voor het stelen van miljoenen dollars.
Door hun tegenovergestelde persoonlijkheden botst het in het begin erg tussen Frank en Jon, maar wanneer Jon met zijn kennis en talent van zijn motorrijders carrière een grote hulp blijkt te zijn voor Frank. Frank en Jon proberen elkaar nu te helpen met hun persoonlijke missie, maar hiervoor moeten ze wel proberen zo weinig mogelijk met elkaar te botsen om zo het onderlinge samenwerking en vertrouwen in stand te houden.

Dit is een vermakelijke actiekomedie, waar je beste van kunt genieten zolang je er maar niet te veel van verwacht. De film is ook niet zo goed als de tv-serie, maar Dax Shepard heeft als fan deze remake met zoveel mogelijk respect geprobeerd te maken. Helaas heeft hij wel wat te veel zijn beste proberen te doen. Doordat hij zowel de film regisseert, schrijft en produceert en dan ook nog eens een van de twee hoofdrollen speelt, laat wel zien dat de film soms wat te rommelig is. In het verhaal van de film kun je als kijker namelijk als snel zelf raden wie de corrupte agenten zijn in de film. Zo kan de spanning van de film wat af kan nemen, want je weet al wie je niet kunt vertrouwen.
Op komedie gebied zijn er genoeg momenten waar gelachen kan worden, maar soms proberen ze wel wat te veel om grappig over te komen, waardoor het op een punt niet meer grappig is. Dit doen ze bijvoorbeeld door eenzelfde grap wat te vaak te herhalen.

Het acteerwerk in de film is wel goed. Dax Sherpard en Michael Peña vormen wel een goed en komisch duo samen, waar om gelachen kan worden. Vincent D'Onofrio zet ook op een dreigende manier een sterke rol neer. Helaas zijn er wel wat mindere acteurs in de cast, waarvan de meeste de corrupte agenten spelen. Ze spelen hun rollen wat minder, waardoor je als kijker juist snel door hebt dat zij de corrupte agenten zijn. Ze komen namelijk vaak als niet serieus over en verpesten zo de verrassende wendingen.

Ik geef de film als cijfer een:

zondag 19 maart 2017

Gold



Gold is een nieuwe avonturen thriller geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. De film is geregisseerd door Stephen Gaghan, de regisseur van Abandon en Syriana.

De film gaat over de zakenman Kenny Wells (Matthew McConaughey). Hij is geen grote zakenman, maar is wel geobsedeerd met het vinden van goud. Wanneer hij op een avond droomt over een het vinden van goud in Indonesië, ziet hij de droom als een visioen uit de toekomst.
Kenny Wells
Kenny besteed al zijn geld om af te reizen naar Indonesië en hier met de hulp van de lokale goudzoeker Michael Acosta (Edgar Ramirez) het goud uit zijn droom te vinden.
Om zijn droom waar te maken kost het Kenny veel energie en tijd. De lokale arbeiders hebben namelijk veel eisen en wanneer Kenny wordt getroffen door malaria wordt het alleen maar moeilijker om iedereen tevreden te houden.
Als Kenny bijna de hoop wil opgeven, vertelt Michael hem dat ze wat goud gevonden hebben. Door deze vondst verandert alles, vele zakenmensen zijn nu ineens geïnteresseerd om samen te werken met Kenny. Kenny begrijpt wel dat de zakenmensen nu met hem willen samenwerken, alleen om er zelf winst uit te halen. Kenny probeert de juiste partners te vinden om mee samen te werken, zodat hij gen verlies zal maken met zijn vondst.

Dit is een interessante film die neer komt als een mix tussen Indiana Jones, waar ze in het begin naar het goud zoeken. Wanneer ze het goud dan gevonden hebben, verandert de film in The Wolf of Wall Street, waar verschillende zakenmannen en bedrijven proberen te profiteren van de goud vondst. Zo laat deze film goed zien hoe geld een mens kan beïnvloeden en veranderen.

Het acteerwerk in de film is ook goed. Matthew McConaughey levert niet alleen goed acteerwerk, maar heeft zich lichamelijk ook aangepast. Hij is speciaal voor deze film aangekomen en heeft zijn voorhoofd kaal geschoren. Zo laat hij goed zijn passie voor deze film zien. Hij is ook een van de producenten van deze film. De rest van de cast levert ook goed werk, maar niet zulk goed werk als Matthew McConaughey.

Ik geef de film als cijfer een:

zaterdag 11 maart 2017

Kong: Skull Island


Kong: Skull Island is een reboot over aapachtige monster King Kong. Deze reboot is geregisseerd door Jordan Vogt-Roberts, de regisseur van The King of Summer.

In de film wordt in de Stille Oceaan een nieuw eiland ontdekt. Wetenschapper Bill Randa (John Goodman) wil dit mysterieuze eiland graag bezoeken en leren wat er allemaal op te vinden is. Hij krijgt de hulp van een klein groepje soldaten geleid door luitenant-kolonel Preston Packard (Samuel L. Jackson), avonturier James Conrad (Tom Hiddleston) en oorlogsfotograaf Mason Weaver (Brie Larson).
De wetenschappers en soldaten
Eenmaal aangekomen op het mysterieuze eiland besluiten de soldaten het eiland in kaart te brengen via bombardementen om zo door de trillingen een geheel van het eiland te krijgen. Deze bombardementen worden al snel tegenhouden wanneer een reusachtige aap de helikopters uit de lucht haalt.



De overlevende van de groep moeten het nu op het eiland gevuld met vele gevaren zien te overleven. Een paar van de groep ontmoeten een groep eilandbewoners en een oud-militair Hank Marlow (John C. Reilly). Hank informeert de groep over het eiland en de grote aap genaamd Kong. De groep leert dat Kong het eiland beschermd tegen gevaarlijke monsters. De meeste van de groep willen het eiland zo snel mogelijk zien te verlaten, maar sommige van de groep willen wraak nemen op Kong voor het doden van de mensen uit de groep. Zo ontstaan er botsingen binnen de groep en moeten ze elkaar zien over te halen om te doen wat uiteindelijk het beste is.

Na de Godzilla film van 2014 is deze film gemaakt met het idee om de twee bekendste monsters in 2020 tegen elkaar te laten vechten in een moderne film. In de Godzilla film was Godzilla niet het middelpunt van de film, maar eerder de mensen in de film. Dit heeft deze film helaas ook. King Kong schijnt wel in een paar scenes, maar de film focust weer veel op de menselijke personages. Het jammere aan deze film is dat de meeste mensen in deze film geen tot weinig achtergrond krijgen, waardoor je als kijker niet veel om ze geeft en eigenlijk liever meer van King Kong wil zien. De personages met de meeste achtergrond worden gespeeld door Samuel L. Jackson en John C. Reilly.
In de film proberen ze ook te vaak komisch over te komen zonder dat het aanslaat bij het publiek. Samuel L. Jackson en John C. Reilly zorgen gelukkig wel voor de beste komische momenten in de film.

De effecten in de film zien er vaak wel goed uit, maar soms kun je helaas wel zien als ze CGI of een green screen hebben gebruikt. Deze King Kong ziet er niet zo goed uit als Andy Serkis zijn motion capture versie uit Peter Jackson zijn film uit 2005.

Uiteindelijk is dit best een vermakelijk popcorn film waar het in het begin wel even duurt voordat je in het verhaal van de film zit, maar in de tweede helft van de film weet je waar het verhaal over gaat. Dan kun je er gewoon naar kijken en van genieten, maar je moet er niet teveel bij of over nadenken.
Op het eind na de aftiteling is er ook een scenes die wat weggeeft over de volgende film Godzilla: King of Monsters voor 2019.

Ik geef de film als cijfer een:

vrijdag 10 maart 2017

Hidden Figures


Hidden Figures is gebaseerd op de biografie van drie Afro-Amerikaanse vrouwen, die een grote rol hebben gespeeld. De film is geregisseerd door Theodore Melfi.

De film speelt zich af in de tijd dat Amerika en Rusland tegen elkaar aan het concurreren waren wie er het eerst succesvol een mens de ruimte in kon sturen.
Katherine Johnson en haar vriendinnen 
NASA had echt alle hulp nodig om Rusland voor te blijven, daarom stonden ze ook vrouwen toe tijdens deze missie. Katherine G. Johnson (Taraji P. Henson) kon zo haar wiskundige kennis gebruiken om NASA te helpen. Samen met twee vriendinnen meldde zich aan bij NASA, maar Katherine werd ondanks haar kennis niet zo openhartig ontvangen door NASA. Voor donkere vrouwen was het destijds niet gepast om een belangrijke taak te hebben bij organisaties als NASA. Katherine kan zich nu het beste aanpassen om NASA tevreden te houden.
Wanneer Katherine eigenlijk wel een van de belangrijkste bronnen is voor NASA verwacht ze meer respect te krijgen als donkere vrouw zijnde.

Dit is een interessante film om te zien hoe de strijd om de ruimte race ging van achter de schermen. Vandaag de dag weten we al wat het eindresultaat is van toen, maar het is toch merkwaardig om te zien wat nou het echte verhaal was van de mensen die een grote hulp zijn geweest tijdens deze strijd.
Helaas focust de film soms wel wat te veel op het persoonlijke leven van Katherine G. Johnson buiten haar werk voor NASA. In deze scenes kan je interesse in de film wel wat af nemen, want het voegt wat teveel onnodige informatie toe aan het verhaal. Het was natuurlijk wel nodig om wat van haar persoonlijke leven te tonen, maar niet zoveel als in de film gedaan is.

Het acteerwerk in de film is ook goed. De drie hoofdrolspelers zetten goed en realistische intelligente vrouwen neer, die weten wat ze moeten doen met wiskundige cijfers. Taraji P. Henson is ook wel terecht genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol bij de Oscars dit jaar, maar helaas voor haar heeft ze de prijs niet gewonnen.

Ik geef de film als cijfer een:

woensdag 1 maart 2017

Logan


Logan is de derde spin-off van de x-men films over het personage Wolverine. Deze film is geregisseerd door James Mangold, de regisseur van  de tweede Wolverine spin-off: The Wolverine.

De film speelt zich af in het jaar 2029, waar de meeste mutanten zijn uitgestorven. Logan (Hugh Jackman) is als een van de laatste mutanten over en hij probeert zo onopvallende door het leven te gaan. Logan probeert hier als chauffeur geld te verdienen om rond te komen en zijn oude en zieke vriend Charles Xavier (Patrick Steward) te verzorgen.
Logan
Wanneer Logan een mysterieus jong meisje genaamd Laura (Dafne Keen) ontmoet, komt hij in aanraking met duistere figuren, die achter Laura aanzitten.
Als Logan en Charles leren waarom Laura achterna gezeten wordt door deze mensen besluiten ze samen om hun rust op te geven en haar te beschermen en naar een veilige plaats te brengen.
Logan en Laura



Dit is een goede en mooie afsluiting van Hugh Jackman zijn carrière als het personage Wolverine, die hij als sinds het jaar 2000 speelt. Dit keer mag hij het personage Wolverine ook echt op een brute manier spelen, waardoor deze film het ook echt verdient om een 16+ film te zijn. De film The Wolverine was ook een 16+ film, maar in die film kon je alleen het bloed op Wolverine zijn klauwen zijn, maar in deze film zie je ook echt hoe het bloed op de klauwen komt. In deze film worden ook meer scheldwoorden gebruikt.
Het acteerwerk in de film is ook goed. Hugh Jackman zet het zijn geworden personage Wolverine weer sterk neer, alleen deze keer als een oudere versie met andere problemen aan zijn hoofd. Het is ook leuk om Patrick Steward als een chagrijnigere en oudere versie van de beschaafde Charles Xavier te zien. Ook hij gebruikt wat meer scheldwoorden in deze film. De film wordt wel gestolen door Dafne Keen, want ze zet ook een sterke rol neer, die veel lijkt op een jonge Wolverine. Dit is pas haar eerste rol in een film, maar dat zul je zo niet zeggen, want ze levert geweldig werk. Na haar prestatie in deze film kan ze waarschijnlijk goed doorgroeien tot een van de betere actrices in de filmwereld.
De effecten zien er ook geloofwaardig uit. Wolverine zijn klauwen zijn in deze film niet zo mooi als in the Wolverine, maar dit komt dan ook omdat het personage in deze film oudere is en zijn klauwen dus ook. De klauwen zien er gelukkig niet zo slecht uit als ze in X-men Origins: Wolverine deden.

Ik geef de films als cijfer een: